info@devaanadministratie.nl
0416 33 16 48
De Vaan Administratie > Particulier > BTW aangifte doen

BTW aangifte doen en en betalen

Bent u ondernemer voor de BTW dan moet u BTW aangifte doen en betalen. Bijna elke ondernemer krijgt hiermee te maken (er zijn een aantal uitzonderingen). BTW wordt ook wel omzetbelasting genoemd. 

De meeste kleinere bedrijven, MKB-ers en zzp-ers dragen 4x per jaar de BTW (per kwartaal) af aan de belastingdienst. De af te dragen BTW wordt berekend aan de hand van de in rekening gebrachte btw door verkoop vermindert met de aan u in rekening gebrachte btw door inkopen en kosten.

Hieraan zijn door de Belastingdienst opgestelde regels aan verbonden. Er zijn veel zaken die u voor de belastingdienst op een rijtje moet hebben. Daarbij is de wet- en regelgeving rondom de omzetbelasting ook voortdurend in beweging. Wij kunnen ons voorstellen dat het voor u niet vanzelfsprekend is om deze ontwikkelingen van dichtbij te volgen en dat u zich liever met andere zaken bezig houdt. Het is ons vak om de wet- en regelgeving in de gaten te houden. Ook zijn wij uw partner voor uw administratie. Zo heeft u overzicht en is er duidelijk financieel inzicht.

Voor het verzorgen van uw btw aangiftes en advies op het gebied van omzetbelasting bent u bij ons dan ook op het juiste adres. Laat De Vaan uw aangifte omzetbelasting voor u verzorgen, dan weet u dat het goed geregeld is. Een fijne en rustgevende gedachte!