info@devaanadministratie.nl
0416 33 16 48
De Vaan Administratie > Bedrijf > Regelingen Coronacrisis

Regelingen Coronacrisis

Heeft u als ondernemer teruglopende omzetten door de Coronacrisis? Denkt u recht te hebben op één van de door de overheid opgestelde regelingen? Vindt u het lastig om te bepalen welke regeling op uw onderneming van toepassing is? Weet u of u voldoet aan de voorwaarden?

Wij merken bijna dagelijks dat veel ondernemers worstelen met deze vragen. De vele steunpakketten voor financiële tegemoetkoming maken het er ook niet echt makkelijker op. Daarbij heeft elke regeling ook nog eens zijn eigen voorwaarden.

Globaal genomen 3 steunpakketten / regelingen ivm de Coronacrisis:

  • Pakket 1 (t/m eind mei 2020)
  • Pakket 2 (t/m september 2020)
  • Pakket 3 (t/m juni 2021)

Op 21 januari 2021 heeft het kabinet bekend gemaakt dat het steunpakket voor ondernemers wordt uitgebreid. Zo wordt het subsidiepercentage bij de TVL verhoogd naar 85%. Er komt geen vermogenstoets bij de Tozo regeling en vergoeding voor loonkosten in de NOW gaat van 80 naar 85%. Maar nu weet u nog steeds niet of er voor u, in uw specifieke situatie, een tegemoetkoming in de kosten beschikbaar is.

Nieuwe regelingen vanaf half november 2021
Ondanks het voornemen van de overheid om de steun af te bouwen is er door de hoogte van het aantal Coronabsmettingen toch weer gekozen om bepaalde sectoren in een gedeeltelijke lock-down te doen. Daarom komt er financiële steun voor bedrijven die worden geraakt door de nieuwe coronamaatregelen die sinds 13 november 2021 gelden.

We hebben voor u een aantal de financiële regelingen op een rijtje gezet.

regelingen coronacrisis overheid steun Overzicht regelingen Coronacrisis financiële tegemoetkoming:

  • NOW: tegemoetkoming in de loonkosten
  • Tozo: inkomsondersteuning en leningen
  • TVL: tegemoetkoming in de vaste lasten
  • TONK: ondersteuning noodzakelijke kosten

Het is lastig om in te schatten of u aanspraak kunt maken op één van deze regelingen. Hiervoor is goed financieel inzicht nodig en vaak een complexe berekening. U wilt zeker weten dat u recht heeft op een bepaald bedrag en later niet worden geconfronteerd met het feit dat u geld terug moet betalen in deze lastige tijd.

De Vaan Administratie helpt u graag verder. Wij zoeken voor u uit of u aanspraak kunt maken op één van de overheidsregelingen. Neem contact met ons op voor meer informatie.