info@devaanadministratie.nl
0416 33 16 48
Bel mij terug
De Vaan Administratie > Bedrijf > Aankoop van een onderneming

Aankoop van een onderneming

U loopt al een tijdje rond met het idee een onderneming over te nemen. Heeft u een overnamekandidaat gevonden? Of bent u hier nog naar op zoek? Dan zijn er vele zaken waar u aan moet denken. Maar welke zijn dat dan precies?

Dat is het moment dat u de expertise van De Vaan Administratie in moet schakelen. Vanuit een onafhankelijke en zakelijke kant beoordelen wij de overname of wij gaan  voor u op zoek naar een overnamekandidaat. Wij checken of u echt een goede aankoop doet en helpen u door uw wellicht verblinde blik van enthousiasme heen te kijken.

Met De Vaan Administratie staat u sterker en steviger in uw schoenen, wij weten waar u op dient te letten bij de aankoop van een onderneming. Wij kijken verder dan de cijfertjes van afgelopen jaar.

Samen met u stellen we een plan op en geven we op professionele wijze antwoord op vragen als:

  • Klopt de vraagprijs?
  • Wat zijn de toekomstperspectieven voor deze lokatie? In deze branche? Lokaal, nationaal of internationaal?
  • Hoeveel personeel is er? Tegen welke problemen kunt u aanlopen? En hoe lost u dat het beste op?  Wil het personeel wel overgenomen worden? Hoe gaan we hiermee om?
  • Zijn er machines die vervangen dienen te worden? Heeft het pand groot onderhoud nodig? Kortom zijn er grote extra kosten te verwachten?
  • Wat zijn de te verwachten voor- en nadelen?
  • Zijn er juridische, financiële en fiscale consequenties? En zo ja, welke?

Het in kaart brengen van al deze zaken en meer zorgt ervoor dat u een weloverwogen beslissing kunt nemen. Het biedt u meer zekerheid en inzicht in alle van belang zijnde zaken. Investeren in advies bij de aankoop van een onderneming heeft u snel terug verdiend!

De Vaan Administratie begeleidt u van onderzoeksfase tot aan de daadwerkelijke overname. Wij verzorgen het gehele traject van A t/m Z zodat de aankoop succesvol verloopt. Is het nodig dat er voor de aankoop een financieringsaanvraag wordt gedaan of moet er een onderzoek van de boeken worden uitgevoerd? Ook dan is De Vaan Administratie de juiste partner voor u.

De Vaan Administratie heeft inmiddels meer dan 200 transacties succesvol afgerond. Kies voor professionaliteit en ervaring, kies voor De Vaan Administratie!